FMM terränglöpning går i ett kuperat spår bakom Stockholms stadion. 

Kom i god tid före start och hann prata och heja runt lite, och fick till en riktigt bra uppvärmning.

Inför starten följde jag ett nyinslag inför mina kortdistanstävlingar – ta en gel precis innan start för att få en boost. Något som funkar riktigt bra.

Starten var lugn, ingen rusning alls. Jag med flera andra överraskades av det låga tempot(3:50-isch) men höll igen då vi hade några elitlöpare som inte drog iväg.


 I första backen drogs fältet ut. Jag släpte iväg Jens som såg ruskigt lätt ut, men vi var ett gäng om 4-5 som fortfarande hade kontakt med Jens som låg 4a,

I första utförslöpningen var gruppen samlad och tempot högt. I andra backen började andningen kännas tung och jag ville sänka ansträngningen (låg på ca180-185 i puls), dock såg dom andra märkligt trötta ut. Runt 1.5km tog jag rygg på Jens och i en uppförsbacke gick jag om. Här trodde jag att det skulle bli taktiskt så jag ökade intensiteten så jag gick på rött. 

Som tur var fick min hårdkörning dom andra att släppa och sänka tempot ett steg, vilket gjorde att jag kunde sänka tempot men ändå dra ifrån.

Jag ökade på avståndet till 5an fram till mördarbacken där jag var rädd att bli omflygen av Jens. Jag tog det ganska lugnt uppför och kunde sen hitta en hög fart på placken och på upploppet. 

I mål, efter 4,5km, gick jag på 18m:00s, på en 4e plats, ca 1m:20s från 3e och ca 16s före 5an. Skönt!

Efter loppet bjöds vi på middag och prisutdelning.

LSS kom 2a i lagtävlingen, jag kom 2a i 40+, så dagen resulterade i 2st silvermedaljer.