Blodomloppet är min första riktiga tävling över 5km. Tidigare har jag tävlat i parloppet men det är mer som en stafett och jag var dessutom sjuk. Annars har jag tidigare år kört tester över 5km men som sagt – ingen riktig tävling.

Tanken var att öppna ganska friskt och försöka få en tid på låga 18 eller kanske höga 17. Ett tempo på 3:40 kändes realistiskt att hålla utan att veta bättre.

Perfekt uppladdning- jag vaknade till och med av att benen sprätte under natten. Jag hade riktigt fint sprätt i steget under uppvärmningen.

Ut gick det otroligt lätt. Som vanligt när man springer i täten är det viktigt att hålla tillbaks farten, vilket jag även gjorde nu. I starten gick det lätt under 3min /km och trots att jag sänkte mig till vad som verkade som ett gåtempo gick första km på 3:21!

Andra gick bra den också – jag försökte hitta ett flyt i löpningen och kände mig stark – 3:35. 2km på under 7min är en riktigt bra start.

3e vände vi upp mot vinden och fick dessutom uppförsbacke. Nu började jag känna mig tung och placeringslöpningen blev lite ryckig med några som kom ifatt men ingen som erbjöd en bra rygg. 3:58 är inte ok men gav ändå ett bra utgångsläge inför slutet.

Jag visste att jag är stark sista km så jag tröck på och fick en fin 4e km tillsammans med 4-6 andra löpare. I slutet ökade jag till rött och sprang ifrån klungan ganska snabbt så jag fick gå helt ensam de sista 600m.

I mål som 9a på finfina 17:19.