Säsongens sista riktiga värdemätare (VM är terränglöpning vilket jag aldrig tävlat i förut) är Hässelbyloppet. Förhoppningen var att prestera på topp och få ett resultat jag kan vara nöjd med (höga36 eller låga 37).

Åkte till stockholm och joggade de sista km in så att jag var på plats 30min innan start. Det var riktigt kallt, så man ville inte gärna ta av uppvärmningskläderna för tidigt.

Redigera
Starten gick och jag hamnade trångt men i en bra löparklunga. Första 3k flöt på bra (11:00) och jag kände att farten fanns. 3:30-tempo slet inte så hemskt och 3:40 kändes bra. Vid 4Km är man sliten med löpningen flöt på. 5km passerades på 18:31- perfekt fart för att ge mig slagläge mot en bra tid.

Tyvärr stumnade benen rejält och 6,7 & 8e km gick runt 3:55. I slutet försökte jag skärpa till mig och öka farten men det fanns inte så mkt pulver kvar. Passerade 9km på 34:03 och ökade lite inför sista 250 som går på bana. Väl inne på Hässelby IP släppte jag på och lyckades spurt in på 37:43.

Inte jättebra, men skönt med ett förbättrat pers iaf. 

Antagligen har jag kört för lite långintervaller (farten finns där men inte så länge) och så saknar jag lite bålstyrka (öm i sidorna).