Idag gick Ullfjärdsloppet, tillika reginoalt försvarsmaktsmästerskap – Viktigt Viktigt med andra ord.

Ullfjärdsloppet ligger inte helt optimalt i planeringen då Blodomloppet går på torsdag nästa vecka och Göteborgsvarvet går 2 dagar senare, men kul iaf med årets första riktiga värdemätare.

Då det körde ihop sig lite med körning till Engelska skolan så han jag inte värma upp mer än 2km, hade gärna kört lite längre med mer fartökningar och en längre strech och vilkaperiod efter. Nu blev starten ganska snabbt på.

Jag kände igen många bra löpare och förstod att placering skulle vara svårt, men en snitttid på när 4.0min/km kanske var möjligt.

Täten gick iväg fort i början. Jag var tvungen att släppa trots att benen kändes bra och att jag gick hårt i första riktiga backen.

Fram till 4km gick det fort jag kände syran komma och försökte fokusera på lätt löpning. 

Vid 6km kom jag nästan ifatt 4an Erik när mördarbacken börjar och syran kommer till benen. Jag gick andra halvan av backen. Det var tungt att komma igen och springa ur sig syran, men efter backen kommer en lätt sektion där jag och Erik går om John som hade det tungt. 

Från 6-8km håller Erik ifrån med ca 5-10m men vid 8springer han fel och jag kommer ifatt. Jag märker att han har riktigt ansträngd andning och rycker till mig en ledning i tförslöpningen som kommer.

Vid 10km står 2an(Lars) dubbelvikt, men springer igång och ökar rejält när jag närmar mig. Jag får släppa Lars efter ca 500m då han går galet snabbt med efter ca 1km tappar han fart igen och jag kan gå om. I slutet har Erik gått snabbt och kommer ganska nära, men inte så han får kontakt.

Jag går ganska lugnt imål 5s före Erik, men 50s efter 1an.

2a på 44:20 över officiella 11.6km käns bra (snitt 3:49/km), gpsen visade 11.1 men formen är god så jag hoppas på bra miltid på blodomloppet om 1v.