TLDR; Salomons vinterskor med spikar är en riktigt bra vintersko. Väger lite och är ganska styva och dämpade. Komforten är riktigt bra och quicklace funkar riktigt bra.

Salomon Spikcross 3

Pris: 1500:- 

I grund och botten är detta en terrängsko med några metall dubbar på. Dessa ger fäste på is och packad snö som är omöjligt för en vanlig sko men tyvärr inte samma cementkänsla som Icebugs. Fästet är fullgott för löpning i svensk vinter, men ska man springa på en blankslipad, frusen sjö med lite vatten på ytan så duger bara Icebugs. Skillnaden är att Salomonskon inte är uppbyggd runt dubbarna (som icebuggen gör) utan att det först och främst är en sko vilket gör att den är riktigt skön- jag känner inte av dubbarna under löpning, något som möjliggör långpass . Icebuggens dibbar börjar kännas efter 20min och gör ont efter 40..

Spikecrossen har en riktigt hård och styv sula, jämfört med Saucony Kinvaran iaf, vilket gör att skon passar bra för terräng (sauconyn är hemsk att springa på vassa stenar) på bekostnad av löpkänsla. 

Möjligheten att i is och snö kunna springa långt utan att halka och utan att få ont i fötterna gör att jag är riktigt nöjd med skon. Antagligen hamnar Icebugskon på hyllan för evigt..