Så var det dags att springa årets träningsmål; Stockholm halvmara. Uppladdningen var kanske inte den bästa med två veckors vila pga förkylning.
Lämnade barnen på Naturhistoriska och åkte därifrån 14:15. Hittade parkering i p-hus vid humlegården. Gick 2km till starten lämnade in värdesaker, överdrag, kissade och gick direkt till 1a startledet med hela 5minuter kvar till starten 15:30!
Jag kände mig fortfarande hostig så när starten gick tog jag det lugnt. Jogga runt och se på vackra Stockholm är inte helt fel. Jag tänkte dock hålla farthållarna för 1:40 efter mig.
Dom första kilometrarna är knixiga och det händer mycket. Vid 2km passeringen var jag var i kroppen som började kännas lätt. Farten var jag osäker på, men jag anade att jag låg klart under 5min/km.
Jag hade köpt en stor(60ml) energigel som jag sprang med i handen. Jag tog en sup från den innan varje vattenkontroll vilket gav riktigt skönt styrka för benen.
Vid 5km kände jag att jag lätt sprang i 4:30-tempo, ganska hög puls men inga problem alls med andningen.
Vid 10km passerade jag runt 44:45 och jag kände mig pigg. 

Roland Hacksell in Stockholm Halvmarathon
Funderade lite på om jag kunde springa nästa mil på 40min men beslutade mig att inte pressa kroppen allt för galet mycket. Höll ett fortsatt stadigt sub 4:30-tempo, även i uppförsbackarna på söder. Med 2km kvar släppte jag på (det tempo jag som frisk hade hållit sista milen) ordentligt. Benen och vaderna orkade (säkert pga energi-gelen), men andningen blev lidande när jag närmade mig 4:00/km.
Efter ett härligt upplopp, där jag på bilderna såg grymt trött ut men kände mig stark, gick jag i mål på officiella 1:34:36. Gps:en sade 1:33:41. Bägge är klart bättre än mina 1:35:02 från Halmstad.
Nu blir det till att få upp farten för ett snabbt millopp i Hässelby som säsongsavslutning.


Roland Hacksell Stockholm Halvmarathon