Prinsens minne gick av stapeln den 16/8.
Efter frukosten lade jag mig i logementet och läste lite i väntan på avfärd. Vi åkte vid 10-tiden och köpte en ica-sallad. Vid 11:20 åt jag salladen för att sedan vänta in starten. Jag körde ingen uppvärmning då jag tänkte gå ut långsamt.
Då detta var Försvarsmaktsmästerskap fick vi starta i Elitfållan. Skönt för mig, sämre för Elitlöparna..

Jag öppnade i 4:30/km tempo, vilket kändes lungt och behagligt. Tänkte hålla farten i 5km för att sen ta det lugnt. Jag kände av hälsenan och var lite orolig för att tvingas bryta. Vid 5km kändes det bra så jag tänkte att jag kör en 45-mil innan jag går ner i tempo.
Vid milpasseringen låg jag på 45:30 utan att vara utmattad. Benen var sugna att sträcka ut men det var svårt att öka farten, jag blev bara tröttare av att sträcka ut, så jag föll tillbaka i det behagliga tempot jaVid g hållit innan vilket visade sig vara 4:30. Försökte ligga runt 4:30 hela vägen in till 2mil, varefter jag tänkte göra en långspurt.

IMG_0578.JPG
Vid 20 var jag ordentligt tung i benen med drog upp farten för att gå om några som jag legat efter i ca 15km. Tror jag höll runt 4:10 tempo sista 1100m.
Upploppet var kuperad gräsmatta som tillsammans med överdriven fratlust nästan höll på att framkalla kramp i vader och baksida av lår.
I mål på 1:35:02 utan att ha pressat viljan allt för mycket känns väldigt prositivt.

IMG_0950.JPG