Inför loppet har mycket handlat om vila och återhämtning och lite träning. I måndags blev det 2x3km, i onsdags 6x400m i 75s och i lördags 5km lugnt med några stegringar. Däremellan har jag ätit gott, druckit vatten, strechat, tänjt och sovit.
Med andra ord kan man säga att uppladdningen har varit bra. Mycket av inspirationen och suget försvann dock IOM att Danne kastade in handduken på tävlingsdagen(inte helt oväntat iof).
Jag tog bilen till Stockholm, parkerade nån km ifrån starten och joggade sakta in. På vägen träffade jag en gammal arbetskamrat från Uppsala, vilken högodsare.
Jag startade i andra tävlingsguppen, vilket gjorde att jag hann värma upp ordentligt. Tyvärr hamnad jag sist i startfållan, så jag kom verkligen iväg sist av alla.
Under loppet kändes det oförskämt bra, trots att det var många som sprang långsamt mitt i vägen kunde jag ta mig fram ganska bra. Det känns bra att springa snabbare än omgivningen så jag sprang väldigt avslappnat nästan hela loppet.
Vid 5km hade jag 20:07. Jag hade läst att andra halvan är bra mkt tuffare än första så jag gav upp mina möjligheter att komma under. 40. Andra halvan kändes lätt, även fast motståndet blev bättre (jag passerade bara 100pers), 7 & 8km gick riktigt långsamt så jag hade verkligen ingen tanke på bra tid. Vid 9e började jag fundera på att dra på i slutet för att se hur mkt spring jag hade kvar, så på upploppet tryckte jag på ordentligt. I mål hade jag 40:10.  Suck. Fantastiskt bra löpning, kanske delvis för att jag sprang utan press och kunde slappna av. Undrar vilken tid jag kunnat få om jag startat i första led, för kroppen kändes så stark…

Länk till ifficiell sida med målgång mellantid.

20131014-000718.jpg
Summerat är jag väldigt nöjd med säsongsavslutningen. Känslan i loppet gör att jag redan är sugen att springa mer. Så ska det va!