Efter en ordentlig laddning på kvällen fortsatte löpfokuset med Daniel på lunch. Efter lunchen köpte jag en långärmad träningströja- det blir så kallt om armarna annars.

Jag tog bilen till målet och fick skjuts ut- en mil bort.
Det regnade lätt och blåste. Medvind.

En kort uppvärmning sen bar det iväg.
Första kilometern gick fort, helt utan ansträngning. Andra flöt lika lätt. 7:43 efter 2km och jag kände att jag hade 40 inom räckhåll. Under 3e började jag få svårt att hålla mig under 4, men lyckades hålla runt 4:00/km fram till 6km som jag passerade på 23:47. Jag minns att jag tänkte att Danne hade gått snabbt till 6km för att sen krokna. Jag ville verkligen inte krokna. Tänkte att jag bara hade två km kvar till dom avslutande 2000. Kunde jag passera 8000 innan 32:00 fanns det inte att jag inte skulle spräcka 40. Så jag försökte öka intensiteten med målet att ha bra tid vid 8. 7e började uppför och halvvägs höll jag 4:14 tempo – fortsatte jag så skulle all min tillgodo vara slut så jag började trycka ordentligt, vilket gav effekt. 4:06 på 7e, 8:e på 4:04; jag låg alltså fortfarande några sekunder inom 40. Nu började jag frukta en 40:01-tid så jag försökte verkligen ge lite till 9:e gick på 3:57, måtte jag bara ha lite fart kvar tänkte jag. Under sista kilometern tittade jag mycket på tempo-angivelsen. Jag var inte helt säker på hur många sekunder jag hade tillgodo men jag höll ett stadigt 3:55 tempo. Jag försökte få till något extra i slutet men hade inte riktigt orken. Rädslan för att missa med några sekunder gjorde dock att jag lyckades ta mig i mål på 39:48, med en sista km på 3:54.

Anspänningen de sista kilometrarna gjorde att jag var rejält ” out of breath”, men förvånansvärt fräsch i kroppen. Det mest påfrestande var att hela tiden vara tvungen att stressa på farten för att inte falla efter tempot. Jag kände ganska tidigt att jag hade farten i kroppen och att jag skulle komma nära, tänkte ett tag att 40-isch kanske var ok, men iom den långa satsningen och att jag inte gillar att pressa mig bestämde jag mig för att eliminera alla felmöjligheter. Jag kände att det inte var ok att få en 40+-tid. Satsade jag allt skulle jag lyckas för att slippa göra om det.. Och det gick hem! Så skönt!
Nu blir det nog lugnt ett tag, sen laddning inför säsongsavslutningen med Hässebyloppet på 10km. Hoppas Danne också spräcker gränsen då.
Efter loppet strechade jag, drack och åt några bananer. På vägen till duschen ställde jag mig på vågen – 79.5kg! -5kg på 6veckors sockerfri diet. Jag känner att jag skulle må bra av lite fett iaf, så nu blir det fokus på att äta mycket ett tag.

Direkt efter målgång såg jag ju ganska fräsch ut, måste jag säga.

20130927-204556.jpg

Detaljer från rekordet finns HÄR.