Perfekta förhållanden. Mulet ca 14grader.

Gick ner på stan med Danne. VI stack iväg på uppvärmning ca 15min innan startskottet. Ca 1km jogg lite strech och mjukning sen stegringslopp tillbax. Vi hoppade in i startfållan från framsidan så vi hamnade tillslut i ca 3-4e startled.

Blodisbana

Jag siktade på att springa lugnt och jämt tempo. Så jag höll igen duktigt i starten ca 3.55 första km. Jag blev omsprungen hela tiden men det kändes bra så jag trodde att jag skulle kunna hålla tempot länge. 2a km går mer uppåt men det kändes fortfarande bra vid 2km passeringen dock så jag den på 4:09. Nu började gruslöpning i 2km. Jag försökte hålla upp tempot med det var lätt motvid och tunglöpt. 4:02 och 4:14. I slutet av 4e vilade jag mig lite innan backen som kommer under 5e km. I backen tog jag det lugnt, försökte undvika syra då jag under sista kilometrarna haft ca 177 i puls, men backen var tung, pulsen skenade till över 180, benen blev sura och tiden sprang iväg. 5e kilometern på 4.44 och 5km. Efter 5km var jag ordentligt stum med väldigt hög puls så jag var tvungen att hålla igen uppe på den leriga uppsalaåsen. I slutet av den 8e kilometern, i skogen vid Ångström, passerade jag en stillastående Danne (kramp), då tog jag mig lite extra krafter och pressade ner farten från de 4:20 ish jag höll. Jag har väldigt svårt att öka från den farten men det gick sakta snabbare. I akademiska backen vid 9km passeringen låg jag på för fullt. Jag sprang nog 10e på ca 3:35 och sista 300m på 1 minut. Med pulsen skenande och panikartad andning passerade jag mållinjen på 42:34. Jag hade rejält tryck i bröstet sista tusingen och det kändes inte bra på flera minuter efter målgången. Jag antar att jag tog ut mig ordentligt på slutet.

En förbättring med 2:30 från i fjol, men ändå en klar besvikelse. GPSen angav 10.1km vilket bidrog till besvikelsen. Med den officiella sträckan så blev min miltid 41:20.

 

Pulsnivån var tokhög under hela loppet. Snitt på 177! med flera toppar över 180.

blodispuls

Antingen så har jag något på gång i kroppen, eller så mådde jag inte så bra av ”dieten” inför loppet, eller så behöver jag träna mer på dessa höga pulsnivåer.

Med facit i hand tror jag att jag behöver äta lite bättre innan och så behöver jag springa på bana eller asfalt för att göra en riktigt bra tid.