Onsdagen den 20/9 var det dags för Garnisonsmästerskap i terränglöpning över 10km. Ungefär 70 löpare var anmälda. Banans läggning var lätt för att många skulle delta.

Mycket snack förgick loppet och det var många utmaningar med interna tävlingar. Värst utsatt var Siwert vår ”pensionär” som ställde upp i 55+- gruppen.

Jag hade som mål att slå peronbästa i ett negativt lopp (jag brukar vara dålig på att pressa mig).

Det var riktigt bra förhållanden så jag bestämde mig för att gå ut hårt- hålla mitt Cooper tempo och sen bita i ..

Starten gick bra, för bra. Jag tog ledningen och höll den medans jag fipplade med GPSen. Efter ca 500m insåg jag att det gick för fort och slog på bromsen. Första tusingen gick på 3.52, troligen ännu snabbare då jag inte fick igång gpsen från start. Vid 12minuter hade jag gjort 2.94km.

Kondtionsmässigt kändes det bra men jag byggde upp syra i vänster benet redan vid 2km. Kanske berodde detta på dålig uppvärmning?

Vid 4 kilometer kändes det riktigt dåligt – jag funderade på att ge upp vid 5 men jag bet i hop och fortsatte. 5km passerades på 21.08 (Enligt GPS).

Kilometer 4-8 håll jag 4.30tempo. Vid 8 km kom Siwert ifatt mig, och började peppa och försöka få mig att öka. Detta var svårt men jag fick iaf upp tempot något. I mål kom jag på 40.41 (10s efter Siwert). Enligt GPSen var sträckan 9.3. Enligt andras GPS och enligt kontrollmätning 9.45km.

I 4.20m/km tempo tar 550m ca 2.23 och min estimerade sluttid på 10km blir 43.04.

Jag är besviken på att sträckan inte var hela 10km och besviken på att jag byggde upp så mkt mjölksyra under loppet.