Jag besväras fortfarande kraftigt av höften, nästan en vecka efter blodomloppet. Så jag har mest simmat och tränat lätt igymmet: typ vader och rygg.
I fredags var jag till sjukgymnast som sade att det troligen var höftböjjaren alternativt de kringliggande stabiliserande musklerna som spökar. Helst vila menade hon men jag kunde ju alltid köra på smärtstillande..
Jag har försökt strecha och mjuka upp ända sen i onsdags, utan framgång, så idag fick jag min reumaläkare att skriva ut bättre antiinflamatoriskt läkemedel. Få se om det sätter fart på läkeprocessen.
Idag körde jag lite crosstrainer och simmade; det märks att löpningen ger bättre kondis, för simningen börjar kännas riktigt bra nu. Eventuellt kan simning bli nästa utmaning. Det tråkiga är att jag bara simmar bröst än så länge. Få se om jag ska lära mig crawla på riktigt.
På kvällen åkte Danne och jag till Hagaparken för att känna på banan. Vi sprang den ”gula” sträckan, som är på kartan nedanför och som Danne ska springa. Ont gjorde det nästan hela tiden så jag antar att det får bli några Panodil innan loppet på tisdag.

Den blå sträckningen känns svår: Börjar med ett par lättlöpta kilometrar, sen kommer en med lätt stigning. Den fjärde blir helt avgörande då den innehåller en 600meters backe med ca 30m stigning. Sista kilometern är det lätt nedför men det finns risk att jag inte har något att ge på den..

Får man hoppas på följande kilometertider: 3:55, 3:55, 4:00, 4:30, 4:05? McMillian menar att jag ska landa på ca 21:00(räknat på 3km och 10km resultat) Men med mina kilometertider slår jag ju iaf personligt rekord..