Efter att, utan framgång,  ha försökt vila mig frisk från det onda runt höften var det så dags att springa blodomloppet.
En, på grund av höften, haltande uppvärmning på ca 10minuter var allt jag hann innan man skulle samlas i startfållan. Tyvärr gick jag på en nit; den första fållan var inte starten utan man fick först vänta på att bli samlade innan man släpptes vidare till starten och då måste jag tappat tusen placeringar.
När starten gick måste det sen tagit 20s innan jag passerade startlinjen. Sen var det helt tjockt med långsamma löpare och nästan omöjligt att passera.
Första två kilometrarna gick i 5minuters tempo. Detta trots att jag gjorde rally omkörningar i dikena för att komma fram i startfältet.
Efter 3 km dog GPSen – då hade jag 1430 som mellantid.
Jag tog det lugnt innan uppsala-ås-backen för att kunna ta lite placeringar på väg upp för åsen. Väl uppe, vid 5km markeringen, landade jag på runt 23.30. Nu öppnade fältet upp sig och det gick att hålla ett jämnare tempo.
Vid runt 6km kunde jag lägga mig och kryssa fram i stadigt högt tempo.
7km passerade jag runt 31.45. Jag höll ett jämt tempo fram till 8.5km då jag började trycka på. I nerförsbacken vid akademiska fram till mål måste jag ha plockat runt hundra placeringar, då jag var pigg i benen och det gick ruskigt fort.
Sluttid 45.07 (på 10.3km) ger en miltid på 43.48. Grymmt bra form med tanke på starten och att jag hade ont i höften.

Väldigt tråkigt med GPSen eftersom sista 5km gick så fort. Skulle vara kul att följt tiderna exakt.

Nu är jag rejält lytt i vänstersidan. Ska träffa sjukfymnast i morgon för att få diagnos och utlåtande om vila..